16 Αύγουστος 2015, 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2015, 19:01

Συνετρίβη το αεροπλάνο που είχε χαθεί στην Ινδονησία

  • Συνετρίβη το αεροπλάνο που είχε χαθεί στην Ινδονησία
    Συγγενείς αγνοουμένων της πτήσης των αερογραμμών Trigana αναζητούν απεγνωσμένα πληροφορίες στο αεροδρόμιο Σεντάνι της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/Indra)

Αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα στην απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της ανατολικής Παπούα στην Ινδονησία, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Η τελευταία πληροφορία είναι ότι το αεροπλάνο της Trigana, με το οποίο χάθηκε η επαφή, βρέθηκε στην περιφέρεια Οκ Μπάπε, στα Όρη Μπριντάνγκ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών στρατηγός Σουπρασέτιο.

Είπε ακόμη ότι κάτοικοι έδωσαν την πληροφορία για συντριβή του αεροσκάφους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποιος επιζών.

Νωρίτερα, η ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (Basarnas) είχε ανακοινώσει ότι η επαφή του πύργου ελέγχου με ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο χάθηκε καθώς αυτό πετούσε πάνω από τη δασώδη περιοχή της ανατολικής Ινδονησίας, αλλά οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ήταν δύσκολες επειδή έπεφτε η νύχτα.

Ο διευθυντής αεροπορικών επιχειρήσεων της Trigana Air, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο, δήλωσε πως μέσα σε 30 λεπτά αφότου χάθηκε η επαφή μαζί του, η αεροπορική εταιρεία έστειλε ένα άλλο αεροπλάνο για να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή.

Όμως το τελευταίο αεροσκάφος δεν βρήκε τίποτε εξαιτίας της κακοκαιρίας.