16 Αύγουστος 2015, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2015, 17:50

Κείμενο - παρέμβαση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Φίλη

«Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού», δηλώνουν με κείμενό τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ψήφισαν με διαφορετικούς τρόπους στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο.

Παράλληλα ζητούν να πάει το κόμμα ενωμένο σε ένα Συνέδριο, που πρέπει να γίνει πριν από τις εκλογές. Το κείμενο υπογράφουν οι: Κώστας Δερμιτζάκης, Ηρώ Διώτη, Κώστας Ζαχαριάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνη Κουρεμπέ, Γιώργος Κυρίτσης, Θωμά Κώτσια, Βάσω Λέβα, Νίκος Μιχαλάκης, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου και Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Οι 17 βουλευτές σημειώνουν στο κείμενο τους ότι «απαιτείται η κυβέρνηση να επανακαθορίσει τη στάση της στις νέες συνθήκες και δεδομένα». Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως η εφαρμογή του μνημονίου δεν μπορεί να συγκροτεί σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως «ούτε όμως ο διαχωρισμός με βάση το νόμισμα και μόνο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, καθώς το πάση θυσία Grexit δεν συγκροτεί βιώσιμη λύση».

Από τη μεριά του ο Αλέξης Μητρόπουλος, που ψήφισε παρών σε δηλώσεις του, τόνισε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι πιο σκληρό και από το πρόγραμμα της Θάτσερ!