15 Αύγουστος 2015, 15:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2015, 15:19

Απόψε ξεκινά η επιβίβαση μεταναστών στο πλοίο που βρίσκεται στην Κω

  • Απόψε ξεκινά η επιβίβαση μεταναστών στο πλοίο που βρίσκεται στην Κω
    Φωτ.: ΚΥΠΕ (Κάτια Χριστοδούλου)

Απόψε, πιθανότατα, θα αρχίσει η επιβίβαση μεταναστών από τη Συρία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Κω.

Σήμερα το πρωί, εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλοίο, παρουσία του καπετάνιου, προκειμένου να διευθετηθεί ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο μετανάστες από τη Συρία, ενώ θα παραβρίσκονται άτομα κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και κάποια στελέχη της αστυνομίας που θα διανυκτερεύουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το στάδιο του νησιού στο οποίο λειτουργούσε μέχρι τώρα η καταγραφή των αλλοδαπών έχει κλείσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί θα γίνεται πλέον η ταυτοποίηση των παράτυπων μεταναστών.

Στο μεταξύ, στον εντοπισμό και τη διάσωση 212 παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τέσσερις πνευστές λέμβοι και ένα πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών του λιμενικού προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράτυπων μεταναστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ