24 Ιούλιος 2013, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:19

Η πρώτη εμφάνιση του βασιλικού βρέφους

  • Η πρώτη εμφάνιση του βασιλικού βρέφους

Χθες αναχώρησαν στις 9.20 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το νοσοκομείο St. Mary's του Λονδίνου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η δούκισσα Κέιτ, μαζί με το νεογέννητο αγοράκι τους, μετά τις πρώτες δηλώσεις τους στους εκπροσώπους του Τύπου.

Το μωρό εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως στην αγκαλιά του πατέρα του.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θα κατευθυνθούν απευθείας στο Παλάτι του Κένσιγκτον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πριγκιπικού οίκου.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, αλλά και βρετανοί πολίτες οι οποίοι είχαν «κατασκηνώσει» έξω από το νοσοκομείο είχαν την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες της πρώτης δημόσιας εμφάνισης του νεογέννητου πρίγκιπα.

Το βρέφος και τους γονείς του είχαν επισκεφθεί νωρίτερα οι γονείς της δούκισσας Κέιτ, καθώς και ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα.

Ο βρετανικός τύπος επιφύλαξε βασιλική υποδοχή, στον γιο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ. Υπήρξαν όμως και εφημερίδες που δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την γέννηση του μικρού πρίγκιπα.

Ο Κάρολος αποκάλεσε το μωρό «θαυμάσιο», ενώ η Κάρολ Μίντλετον «πανέμορφο».

Το βρέφος γεννήθηκε στις 4.24 μ.μ. ώρα Μεγάλης Βρετανίας της Δευτέρας και ζυγίζει 3,978 κιλά.

Η βασιλική οικογένεια ευχαρίστησε το νοσοκομείο και το προσωπικό του για την κατανόηση τους όλο το διάστημα της αναμονής της γέννησης του «βασιλικού μωρού».