14 Αύγουστος 2015, 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αύγουστος 2015, 20:02

Μια λύρα, το πρώτο δώρο στο νεογέννητο ποντιάκι!

  • Μια λύρα, το πρώτο δώρο στο νεογέννητο ποντιάκι!
    Ένα αγοράκι μόλις δύο ημερών κοιμάται κι «έχ’ σο γιάν’ ατ’ την κεμεντζέν»

Λιώνουν οι Πόντιοι αυτές τις μέρες από τις φωτογραφίες του μικρούλη που είναι βέβαιο ότι θα γίνει λυράρης από κούνια! Γι' αυτό φροντίζει ο πατέρας του νεογέννητου, ο Κώστας Φωτιάδης, που μέσα στην βρεφική κουνίτσα του του τοποθέτησε μια κεμεντζέ.

«Έφτιαξα τη λύρα με τα ίδια μου τα χέρια. Δεν παίζει! Πρώτη φορά έφτιαξα λύρα στη ζωή μου. Θέλω από την πρώτη μέρα της ζωής του και για όσο ζει, να την έχει συντροφιά. Να του γίνει τρόπος ζωής.»

Αυτό είπε στο pontos-news.gr ο περήφανος και συγκινημένος μπαμπάς. Τον ρωτήσαμε εάν και αυτόν οι γονείς του τον μεγάλωσαν έτσι. «Για μένα τα ποντιακά ήταν τρόπος ζωής. Μόνο ποντιακά ακούγαμε σπίτι μου. Έφτασα στο σχολείο για να μάθω ότι πέρα από τα ποντιακά υπάρχουν και άλλα είδη μουσικής.

»Έτσι θέλω και ο γιος μου – να του γίνει βίωμα, να την αγαπήσει».

Η επόμενη ερώτησή μας στους νέους γονείς ήταν εάν έχουν αποφασίσει τι όνομα θα δώσουν στο μωρό. Μας αποκάλυψαν λοιπόν ότι το όνομα αυτού θα είναι... Ορέστης!


Οι λεζάντες του ανυπόμονου πατέρα: 
30/7: Σχεδόν έτοιμη, όπως και ο γιος – 1/8 Χορδές και τέλος. Αργείς ακόμα Ορέστη;

Ήδη κάτω από τις φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό τους τα σχόλια με τις ευχές, καθώς και τα λογοπαίγνια φίλων και συγγενών, δίνουν και παίρνουν. 

Εμείς να ευχηθούμε στον Κώστα και τη Χριστίνα Γαλανοπούλου να τους ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας (έχουν και μια κορούλα ενός έτους) και... όσα όργανα παραδοσιακά είχε ο Πόντος, άλλα τόσα όργανα να φτιάξει ο πατέρας και να είναι ευτυχισμένα και καλότυχα.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης