13 Αύγουστος 2015, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2015, 19:22

Μαξίμου: Λαφαζάνης όπως Σόιμπλε!

  • Αρνήθηκε ο Τσίπρας να συναντηθεί με Λαφαζάνη

Πριν καν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Βουλή, το Μαξίμου αποφάσισε να τελειώσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα.

Με... σημείωμα που εξέδωσε, ταυτίζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον «αδειάζει» σε όλα τα επίπεδα.

«Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο», αναφέρει το Μαξίμου.

«Επειδή, ωστόσο, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωσή του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή Δραχμή με Μνημόνιο - μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.

»Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.»