16 Αύγουστος 2015, 20:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2015, 19:15

Στο Πεκίνο με ελπίδες για διάκριση η Εθνική ομάδα Στίβου

  • Στο Πεκίνο με ελπίδες για διάκριση η Εθνική ομάδα Στίβου
    Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μαρία Μπελιμπασάκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χρύσα Πανουσιάδου)

Με δεκαμελή αποστολή (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) και πολλές ελπίδες για διάκριση θα ταξιδέψει στο Πεκίνο η Εθνική ομάδα Στίβου για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στην πόλη της Ασίας από 22 μέχρι 30 Αυγούστου.

Η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει το σπουδαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει αύριο, Δευτέρα 17 Αυγούστου, για τη Ντόχα από το «Ελ. Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα φτάσει με άλλη πτήση στο Πεκίνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη που μαζί με τους Φιλιππίδη, Κυριακοπούλου, Δουβαλίδη και Τσάκωνα αποτελούν τις ελπίδες της ελληνικής αποστολής για μετάλλιο, θα αναχωρήσει από το Σαν Φραντσίσκο την Τρίτη 18 Αυγούστου και θα επιστρέψει πάλι στις ΗΠΑ στις 30 του μήνα.


Ο Κώστας Δουβαλίδης

Η Εθνική ομάδα Στίβου απαρτίζεται από τους Λυκούργο Τσάκωνα (1.200 μ.), Κώστα Δουβαλίδη (2.110 μ. εμπ), Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (3.20χλμ/50χλμ βάδην), Κώστα Μπανιώτη (ύψος), Κώστα Φιλιππίδη (επί κοντώ), Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ.), Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία) και Σοφία Υφαντίδου (έπταθλο).

Δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή λόγω τραυματισμών ή κακής αγωνιστικής κατάστασης, αν και είχαν τα όρια, ο Αντώνης Μάστορας, η Δέσποινα Ζαπουνίδου και η Χάιδω Αλεξούλη.