16 Αύγουστος 2015, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2015, 14:56

Στα γυρίσματα ενός βίντεο για τον Κοτζά Αναστάς με τη συμμετοχή Ποντίων καλλιτεχνών (φωτο)

  • Στα γυρίσματα ενός βίντεο για τον Κοτζά Αναστάς με τη συμμετοχή Ποντίων καλλιτεχνών (φωτο)

Σε μια μαγευτική τοποθεσία, που θύμιζε... Πόντο, στο Αχλαδοχώρι Σερρών, έγιναν  τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ «Κοτζά Αναστάς». Ένα βιντεοκλίπ γυρισμένο με δέος και σεβασμό προς τον αθάνατο οπλαρχηγό του Πόντου.

Μιλώντας στο pontos-news.gr, ο σκηνοθέτης Don Christos Kemanetzidis μοιράστηκε τις πρώτες εντυπώσεις και σκέψεις.

«Η ιδέα ξεκίνησε από έναν φίλο μου, τον Κυριάκο Χατζηαντωνιάδη. Ένθερμος πατριώτης. “Έχω χρέος να κάνω κάτι γι’ αυτόν τον ήρωα [σ.σ.: τον Κοτζά Αναστάς] και είσαι ο κατάλληλος”, μου είπε. Σκέφτηκα πως για μια τέτοια προσωπικότητα δεν κάνεις απλά κάτι καλό αλλά κάτι υπεράνω, οπότε τα δώσαμε όλα για πάνω από δέκα ώρες γυρισμάτων, σε μέρη που θύμιζαν πατρίδα. Προηγήθηκε βέβαια ενάμισης μήνας δουλειά για να στηθεί όλη αυτή η παραγωγή».

Ο νταουλτζής Κώστας Ζώης μας δήλωσε χαρακτηριστικά πως ήταν άκρως επαγγελματική δουλειά: «Ξεκινήσαμε στις 8 το πρωί και επιστρέψαμε στις 11 το βράδυ χωρίς την παραμικρή γκρίνια. Το χαρήκαμε, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο. Αυτό το αποτέλεσμα το εγγυώνται η ποιότητα των μέσων λήψης (κάμερες επίγειες και εναέριες), η επιλογή της τοποθεσίας, η πληθώρα των πλάνων και ο σεβασμός των συντελεστών στην υποχρέωση που αναλάβαμε».

«Μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω σε αυτό το βιντεοκλίπ», μας είπε ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης. «Η μεγάλη προσφορά του Κοτζά Αναστάς για τη σωτηρία του Πόντου με έκανε να μην σκεφτώ καν την πρόταση και να την θεωρήσω αυτονόητη, στο κάλεσμα του Don Chris Kemanetzidis. Ήταν η ελάχιστη τιμή που μπορούσα να κάνω γι’ αυτό το επικό πρόσωπο».


Ο Don Christos Kemanetzidis

Ο λυράρης Δημήτρης Καρασαββίδης από την πλευρά του μίλησε στο pontos-news.gr για «μια πολύ σημαντική προσπάθεια και μια ιδιαίτερη παραγωγή διότι συνδυάζει νέα έργα του σήμερα με το ιστορικό παρελθόν. Η συγκεκριμένη προβολή θα αγγίξει τον κόσμο». Μας είπε ακόμα ότι άκουγε για τον Κοτζά Αναστάς από τα τραγούδια και τον έπιανε δέος.

Το βιντεοκλίπ θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 18/8 στο μουσικό υπερθέαμα που γίνεται για τη διάσωση της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου της Νάουσας Οσίου Θεοφάνους.


H Πέλα Νικολαΐδη με τον Κλεάνθη Χαραλαμπίδη, ο οποίος συμμετέχει ως κομπάρσος

Στο βιντεοκλίπ συμμετέχουν πλήθος κομπάρσων και οι καλλιτέχνες:

  • Τραγούδι: Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Πέλα Νικολαΐδη, Στάθης Παυλίδης.
  • Νταούλι: Κώστας Ζώης, Γιάννης Πολυχρονίδης, Ηρακλής Αδαμίδης, Γιώργος Κορτζινίδης.
  • Απαγγελία: Γιώργος Συμεωνίδης.
  • Λύρα - Σύνθεση τραγουδιού: Δημήτρης Ξενιτόπουλος.
  • Ενορχήστρωση - επιμέλεια παραγωγής - σκηνοθεσία: Don Christos Kemanetzidis.
  • Στίχοι: Βασίλης Μωυσιάδης.

Με την ευγενική χορηγία του Κυριάκου Χατζηαντωνιάδη.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκδηλωσεις
ΤΡΙΤΗ18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2015