13 Αύγουστος 2015, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2015, 13:26

Τα σενάρια για κάλπες έρχονται με φόντο την ψηφοφορία στη Βουλή

  • Οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών προς ψηφοφόρους 2

Μπορεί πριν από λίγα 24ωρα η κυβέρνηση να επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα ισχυριζόμενη ότι δεν έχει σχέδιο για εκλογές, αλλά από σήμερα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές με λίστα επανέρχονται.

Καταλυτικός θα είναι και πάλι ο αριθμός 120, καθώς είναι το όριο όπου έχει βάλει τον πήχη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο... πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έδωσε επί της ουσίας χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη σημερινή ψηφοφορία.

Ερωτηθείς ποιο είναι το επόμενο βήμα αν τελικά χαθούν τα 2/5 της Βουλής, ο υπουργός σημείωσε είπε ότι «αυτό είναι αρνητικό γεγονός, αν έχουμε κάτω από 120 είναι λογικό ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να σταθεί αν χάσει τη δεδηλωμένη. Τότε θα αναγκαστούμε να λύσουμε την αναντιστοιχία που υπάρχει», χωρίς όμως να αποκαλύπτει πιθανή ημερομηνία εκλογών.

Ο ίδιος βλέπει δύσκολο να στηθούν κάλπες τον Σεπτέμβριο, όχι όμως μέσα στον Οκτώβριο. Ήδη στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού εξετάζονται οι επόμενες κινήσεις και τα σενάρια, ωστόσο όλα δείχνουν το δρόμο για νέα προσφυγή στις κάλπες.

Μάλιστα αν και από την κυβέρνηση δεν το λένε ανοιχτά, το ενδεχόμενο εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου είναι ακόμη ανοιχτό.

Μάλιστα από το περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχουν εισηγήσεις για να λάβει μια τέτοια απόφαση ώστε να προλάβει τόσο το... κόμμα Λαφαζάνη αλλά και την αντιπολίτευση. Το κυριότερο, όμως, για να αποφύγει τη φθορά που θα προκαλέσουν τα μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται και προκαλούν σοκ στα περισσότερα στρώματα της κοινωνίας.