12 Αύγουστος 2015, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2015, 15:50

Παρά τις τρικλοποδιές κάποιων θα κλείσουμε συμφωνία

  • Παρά τις τρικλοποδιές κάποιων θα κλείσουμε συμφωνία
    Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υποδομών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Αιχμές για τη στάση της Γερμανίας, χωρίς πάντως να την κατονομάσει, άφησε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας μεγάλης συμφωνίας και όχι μιας «συμφωνίας-γέφυρα», όπως επιδιώκουν Μέρκελ, Σόιμπλε και δορυφόροι τους.

«Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν να βάλουν στο δρόμο μας, είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στη συμφωνία και τη δανειακή στήριξη  από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός  προσθέτοντας ότι:

«Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε οι προθέσεις των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αυτή τη διαδικασία... ».

Τόνισε μάλιστα ότι «όσοι έχουν κρυφό σκοπό να αναδιατάξουν την Ευρώπη θα διαψευστούν, δεν θα τους δώσει η Ελλάδα την αφορμή».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και θα πετύχουμε την ανοικοδόμηση της χώρας δίνοντας τη μάχη και ανατρέποντας τα δίκτυα της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. Είναι στο χέρι μας πλέον να αλλάξουμε όλα όσα έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης ότι οι αλλαγές στις δύο παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων έγιναν σε συνθήκες εγκλωβισμού του ελληνικού δημοσίου από τις υπάρχουσες συμβάσεις.