12 Αύγουστος 2015, 20:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2015, 20:42

Αύξηση του τουρισμού στον Ανατολικό Πόντο

  • Αύξηση του τουρισμού στον Ανατολικό Πόντο
    Τα ερείπια των οικισμών στην περιοχή της Σάντα, σήμερα.

Αύξηση κατά 15% παρουσίασε ο τουρισμός στον Ανατολικό Πόντο, κάτι που ο νομάρχης Τραπεζούντας και πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης του Τουρισμού στην περιοχή, Τζελίν Οζ, βλέπει ως αποτέλεσμα της καλής προβολής που έγινε διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο τουρισμός έχει αναχθεί σε πρωτεύοντα τομέα της οικονομίας της περιοχής, δεδομένου ότι λόγω γεωγραφικών συνθηκών ο Ανατολικός Πόντος έχει περιορισμένες παραγωγικές δυνατότητες.

Σημείωσε ότι τα «δυνατά χαρτιά» της περιοχής είναι τα ιστορικά μνημεία και οι φυσικές ομορφιές, που είναι μοναδικές.

Ο Τζελίλ Οζ αναφέρθηκε στα 122 αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί, τα οποία βοήθησαν και βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

Στην περιοχή του Πόντου υπάρχει μεγάλη προσέλευση τουριστών από τις αραβικές χώρες, οι οποίοι βρίσκουν στην περιοχή ό,τι δεν έχουν στις χώρες τους, δηλαδή πράσινο, βουνά και πολλά τρεχούμενα νερά. Επιπλέον, θεωρούν πλεονέκτημα ότι όλα αυτά τα βρίσκουν σε μια μουσουλμανική χώρα, που τους παρέχει κάθε είδους διευκόλυνση, όπως βίζες, πολλά αεροπορικά δρομολόγια, εύκολη είσοδο στη χώρα κτλ.