12 Αύγουστος 2015, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2015, 10:00

Ο Πόντιος αθλητής κατασυγκινημένος έφτασε μέχρι το σπίτι των προγόνων του (βίντεο)

  • Ο Πόντιος αθλητής κατασυγκινημένος έφτασε μέχρι το σπίτι των προγόνων του (βίντεο)

Οι ημέρες για το Γιώργο Ζαχαριάδη κυλούν με τις πιο ευχάριστες και συγκινητικές εναλλαγές στον Πόντο. Ο χρόνος που περνά στη γη των Ποντίων τού προσφέρει την ξεκούραση που αποζητά μετά από τον άθλο που κατάφερε να πραγματοποιήσει αλλά και πολύ δυνατές στιγμές. Στην αρχή της εβδομάδας, ο Πόντιος αθλητής κατόρθωσε αυτό που επιζητούν όλοι οι απανταχού Πόντιοι, να εντοπίσει και να πάει στο χωριό από το οποίο κατάγονταν οι πρόγονοί του.

Στο χωριό Ακτσάλ (Akçal) κοντά στην Άρδασσα, και με πληροφορίες που το έδωσαν οι ντόπιοι της περιοχής, έφτασε μαζί με τους συνοδοιπόρους του μέχρι το σημείο όπου ήταν το σπίτι του, εκείνο στο οποίο έζησαν οι προπάπποι του. Περπάτησε τους δρόμους που περπατούσαν και ήπιε νερό από τη βρύση. Οι στιγμές ήταν γεμάτες συναισθηματική φόρτιση.

Η χθεσινή ημέρα του «Τεμόν ΑΕΚ» ήταν αφιερωμένη σε προπόνηση, όπως συνηθίζει να κάνει ώστε να κρατιέται σε φόρμα. Από το χωριό Ότσενα (Όκενα) με τους ποντιόφωνους κατοίκους του, πήγε στο Κατοχώρι και από εκεί στο χωριό Σίρος.

«Μιλούνε πολύ όμορφα ποντιακά στο χωριό Ότσενα, καθαρά και με πολλές αρχαίες ελληνικές λέξεις. Τους καταλαβαίνεις πολύ καλά», είπε ο Γ. Ζαχαριάδης στο AEK live.