11 Αύγουστος 2015, 22:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2015, 22:58

Η Κερασούντα διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο στον τουρισμό

  • Η Κερασούντα διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο στον τουρισμό

Η Τραπεζούντα λόγω της ιστορίας της, ως πρωτεύουσα αυτοκρατορίας, αλλά και λόγω του ότι εκεί συγκεντρώνονται πολλά ιστορικά, θρησκευτικά και αρχιτεκτονικά μνημεία, αποτελεί το επίκεντρο των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή του Πόντου. Φυσικά ρόλο παίζει και το αεροδρόμιο αλλά και οι υποδομές, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ. 

Ζηλεύοντας την αίγλη και την δόξα της Τραπεζούντας και στον τομέα του τουρισμού, αποφάσισε και η Κερασούντα να διεκδικήσει μερίδιο από τον τουρισμό της περιοχής.

Αφού απέκτησε πλέον το δικό της αεροδρόμιο που «μοιράζεται» από κοινού με τα Κοτύωρα, τώρα η όμορφη Κερασούντα «σήκωσε τα μανίκια» και εργάζεται για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών. Και επειδή το ισχυρό της χαρτί είναι οι φυσικές της ομορφιές, ξεκίνησε από κει. 


Η επιθεώρηση της περιοχής

Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών ο νομάρχης Κερασούντας Χασάν Καραχάν, μαζί με τον βουλευτή του ΑΚΡ Αντέμ Τατλί και ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού επισκέφθηκαν το όρος και το αλπικό λιβάδι-παρχάρι Καραγκιόλ, που μοιράζεται κι αυτό μεταξύ Κερασούντας και Κοτυώρων, για να επιθεωρήσουν την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ένα τεράστιο συγκρότημα χειμερινού και εναλλακτικού τουρισμού, το οποίο θα αποτελείται από χιονοδρομικό κέντρο με 7 πίστες μήκους 5,5 χλμ η κάθε μια, τεχνητή λίμνη βάθους 25 μέτρων, ξενοδοχείο 600 κλινών, δρομολόγια για ιππασία και αυτοκίνητα εκτός δρόμου, δρομολόγια περιπάτου στη φύση, λιβάδι παραγωγής οργανικού κρέατος, κέντρα παραγωγικών και τουριστικών δραστηριοτήτων και άλλα πολλά.

Λεπτομέρειες για το σχέδια, η υλοποίηση του οποίου θα αρχίσει το 2016, θα παρουσιάσουμε σε άλλο άρθρο μας. Απλά να σημειώσουμε ότι ο νομός Κερασούντας έχει τα περισσότερα παλπικά λιβάδια-παρχάρια στον Πόντο. Ο αριθμός τους ξεπερνά τα 400...

Tέλος επισημαίνουμε ότι αντίστοιχο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης του Καραγκιόλ έχει ήδη υλοποιηθεί από τη Νομαρχία Κοτυώρων, στη δυτική πλευρά του βουνού, με υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, ξενοδοχειακό συγκρότημα κλπ. Το όρος Καραγκιόλ έχει ύψος 3.137 m.