11 Αύγουστος 2015, 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2015, 19:52

Άμεση σύγκληση της Βουλής για τη συμφωνία ζητεί ο Τσίπρας από την Ζωή

  • Άμεση σύγκληση της Βουλής για τη συμφωνία ζητεί ο Τσίπρας από την Ζωή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Επιστολή προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία της ζητάει να συγκαλέσει άμεσα την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί η συμφωνία που συνήψε το πρωί της Τρίτης η κυβέρνηση με τους δανειστές, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σημειώνεται πως στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, όπου η ολομέλεια είχε κληθεί να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα, αντίστοιχη επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής, είχε αποστείλει ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, Σπ. Σαγιάς. 

Το κείμενο της επιστολής του Πρωθυπουργού έχει ως εξής: 

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

Η πρόθεσή μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με τιμή
Αλέξης Π. Τσίπρας»