12 Αύγουστος 2015, 19:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2015, 18:56

Τα γραφικά καραβάκια του Θερμαϊκού

  • Τα γραφικά καραβάκια του Θερμαϊκού

Το πορφυρό του χρώμα ετοιμάζεται να φορέσει ο ήλιος στην παραλία της Θεσσαλονίκης, και δεκάδες τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο πλακόστρωτο. Μετά την απαραίτητη στάση γι’ αυτούς στο έμβλημα της πόλης, τον Λευκό Πύργο, το βλέμμα τους τραβούν κάποια άλλα αξιοθέατα, που πλέουν εκεί που σκάει το κύμα και από τα ξύλινα καταστρώματά τους αναδύονται διάφορες μουσικές.

Η αρχαία ελληνική τριήρης «Αργώ», το μαύρο πειρατικό καράβι «Arabella» και ένα ακόμα σκαρί, το «Κλειώ», που παραπέμπει σε καραβάκι της Καραϊβικής, έχουν ρίξει τις γέφυρές τους και «καλούν» με την ομορφιά τους Έλληνες και ξένους να τα επισκεφθούν. Θα ανοιχτούν λίγες εκατοντάδες μέτρα από την προκυμαία, θα πλέουν εναλλάξ για περίπου μισή ώρα στον Κόλπο, δίνοντας στους τουρίστες μια πανοραμική θέα της πόλης από τη θάλασσα.

Στη συνέχεια θα δέσουν και πάλι στον ντόκο, μέχρι να έρθει η ώρα να επαναλάβουν το μικρό τους ταξίδι. Όλο αυτό γίνεται αρκετές φορές κάθε μέρα, από τις 11:00 π.μ. έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα τρία αυτά πλωτά καφέ μπαρ μέχρι να πέσει η νύχτα γεμίζουν κυρίως από οικογένειες και ζευγαράκια, που απολαμβάνουν μια χαλαρή βόλτα στον Θερμαϊκό. Το βράδυ η μουσική δυναμώνει και τα καραβάκια υποδέχονται νεαρούς και νεαρές, οι οποίοι λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής και φλερτάρουν με φόντο τα φώτα της πόλης.

Εδώ και περίπου 15 χρόνια τα καραβάκια υψώνουν τα κατάρτια τους στα νερά του Θερμαϊκού, δίνοντας ζωή στην παραλία της Θεσσαλονίκης και προσθέτοντας μία ακόμα νότα γραφικότητας στην ούτως ή άλλως όμορφη πόλη.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης