10 Αύγουστος 2015, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2015, 15:56

Θεία Λειτουργία και φέτος στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο – Θα ζωντανέψει ξανά η ιστορική Μονή

  • Θεία Λειτουργία και φέτος στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο – Θα ζωντανέψει ξανά η ιστορική Μονή
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Παναγία Σουμελά το 2010 (ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Πανάγος)

Ευλογημένη αποδημία αποκαλούν στο Φανάρι την καθιερωμένη πλέον μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στο όρος Μελά, προκειμένου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως κάθε χρόνο από το 2010, όταν για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια στη Μονή της Παναγίας των Ποντίων ακούστηκε και πάλι ο θείος λόγος, έτσι και φέτος η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, θα λειτουργήσει στα ιερά χώματα του Πόντου.


(φωτ.: pontos-news.gr)

Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 15 Αυγούστου, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και θα διαρκέσει έως τις 12:00. Σύμφωνα με πληροφορίες του fanarion.blogspot.gr, στο φετινό ιερό προσκύνημα θα συλλειτουργήσουν ο μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανος και ο μητροπολίτης Κωνστανίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, από την Εκκλησία της Κύπρου.

Και τη φετινή χρονιά χιλιάδες πιστοί θα έχουν την ευλογία να παραστούν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, την αναβίωση της λειτουργικής ζωής της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής για έκτη χρονιά, αλλά μερικές εκατοντάδες θα είναι οι τυχεροί που θα μπορέσουν να βρίσκονται μέσα στο χώρο της Σουμελιώτισσας.


(φωτ.: pontos-news.gr)

Οι υπόλοιποι, σκαρφαλωμένοι στο βουνό, αλλά και όλοι οι πιστοί ανά τον κόσμο θα νιώθουν τη χαρά της Παναγιάς που βλέπει τον τόπο της να ζωντανεύει ξανά.