9 Αύγουστος 2015, 21:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2015, 20:25

Αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κεντρική Μακεδονία

  • Αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κεντρική Μακεδονία

Περισσότερα, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, καταγράφονται για τον Ιούλιο του 2015 τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική).

Πρώτη αιτία είναι η υπερβολική ταχύτητα, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των στοιχείων σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, από την αρμόδια Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν 65 τροχαία δυστυχήματα, έναντι των 53 του Ιουλίου του 2014.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 103 παθόντες έναντι 99 το 2014.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων–δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν κατά σειρά: υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, απόσπαση προσοχής του οδηγού, μη χρήση ζώνης ασφαλείας/προστατευτικού κράνους, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και παραβίαση της προτεραιότητας.

Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούλιο του 2015, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 2.111 παραβάσεις.