9 Αύγουστος 2015, 19:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2015, 19:08

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Ο Γκλεν Κιμ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ

  • Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων σε Κω και Λέσβο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Η εταιρεία στην οποία είναι συνεργάτης ο Γκλεν Κιμ δεν έχει εισπράξει έως σήμερα από το ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ, πόσο μάλλον τις 125.000 ευρώ το μήνα που υποστηρίζει το Βήμα της Κυριακής, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός καταγράφει και το ρεπορτάζ, καθώς, όπως σημειώνεται, «δεν έχει πληρωθεί γιατί δεν υπήρχε τρόπος».

Το δημοσίευμα του Βήματος ανέφερε ότι ο πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, αξιώνει τη μηναία αμοιβή του (125.000 ευρώ) που φέρεται να είχε συμφωνήσει με τον πρώην ΥΠΟΙΚ, για το διάστημα που πρόσφερε τις υπηρεσίες του.

«Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει εμπειρογνώμονες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας, και ο κ. Κιμ είναι εξειδικευμένος σε θέματα διαπραγμάτευσης, με διεθνή πολυετή εμπειρία έχοντας, μάλιστα, εργαστεί στο παρελθόν και πάλι στη χώρα μας.

»Εκτιμώντας ότι η παρουσία του στο πλευρό της κυβέρνησης δεν ενοχλεί –για ποιο λόγο άλλωστε;– η πληρωμή της εταιρείας για την οποία εργάζεται θα γίνει μέσα από τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.