9 Αύγουστος 2015, 18:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2015, 18:37

Ένταση και προπηλακισμοί στο μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού

  • Ένταση και προπηλακισμοί στο μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού
    Φωτ.: www.sigmalive.com

Επεισόδια σε βάρος επισήμων προκάλεσαν σήμερα –όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ– μέλη της Χρυσής Αυγής και του Ε.ΛΑ.Μ ( Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) στο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Στο κοιμητήριο Παραλιμνίου μέλη του Ε.ΛΑ.Μ και της «Χρυσής Αυγής» προπηλάκισαν τους υπουργούς Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Κουγιάλη, καθώς και τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και τοπικών φορέων.

Εκτός από ύβρεις και χαρακτηρισμούς, που εκτόξευσαν, σε κάποια στιγμή κινήθηκαν εναντίον των επισήμων και πέταξαν μπουκάλια με νερό, φωνάζοντας «προδότες», «ομοσπονδιακοί» και «αλήτες».

Προς στιγμήν το μνημόσυνο διακόπηκε και άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να προστατεύσουν επισήμους και κοινό. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Βασίλειου, και της μητέρας του ήρωα Τάσου Ισαάκ που δολοφονήθηκε από Τούρκους εξτρεμιστές το 1994, για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Σε δηλώσεις τους μετά το μνημόσυνο οι δύο υπουργοί καταδίκασαν τα επεισόδια ως απαράδεκτα και ανάρμοστα. Τα επεισόδια καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος καθώς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.