9 Αύγουστος 2015, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2015, 11:54

Φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

  • Φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες στους 6ους Παναρμενικούς Αγώνες επισκέφθηκαν το Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Τσιτσερνακαμπέρντ, λίγο έξω από το Ερεβάν, και απότισαν φόρο τιμής στα αθώα θύματα της Γενοκτονίας.

«Το Τσιτσερνακαμπέρντ είναι ένα καταφύγιο για τους Αρμένιους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που έρχεται στην Αρμενία και δεν το επισκέπτεται», τόνισε ο Ισχκχάν Ζακαριάν μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής υπογράμμισε ακόμη ότι οι Παναρμενικοί Αγώνες έχουν την έννοια της διατήρησης του έθνους και της τριάδας «Πατρίδα-Διασπορά-Αρτσάχ».

«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι νέοι άνθρωποι που επισκέφτηκαν το Τσιτσερνακαμπέρντ, είναι οι απόγονοι των ανθρώπων που ήταν μάρτυρες της Γενοκτονίας», συμπλήρωσε.

Οι αθλητές, οι προπονητές και τα μέλη διαφόρων συλλόγων που μετέβησαν στο Μνημείο, κατέθεσαν λουλούδια και στεφάνια ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων.

Επίσης, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής επισκέφθηκαν το Μουσείο-Ινστιτούτο της Γενοκτονίας και περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης που είχε ως κεντρικό θέμα τον αθλητισμό.