8 Αύγουστος 2015, 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2015, 17:58

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για απάτη μέσω «πυραμίδας»

  • Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για απάτη μέσω «πυραμίδας»

Απάτη, το ύψος της οποίας υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, μέσω «πυραμίδας» την οποία είχαν στήσει επιτήδειοι, υποσχόμενοι στα θύματά τους (στο σύνολό τους επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους) εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε ένα δαιδαλώδες επιχειρηματικό πρόγραμμα, αποκάλυψε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε ανδρόγυνο Αυστριακών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, που εκτός από το ζευγάρι των αλλοδαπών, περιλαμβάνει και τρεις Έλληνες.

Σχεδόν μέσα σε μία 3ετία, και ειδικότερα από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013, τα πέντε εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι εξαπάτησαν τουλάχιστον είκοσι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα Αττικής.

Ως «όχημα» της δράσης τους, παρουσίαζαν πέντε εταιρίες, διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων -κατά την Αστυνομία- αποτελούσε υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία, ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων ερευνάται.