6 Αύγουστος 2015, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2015, 15:24

«Ιφιγένεια εν Ταύροις» στην Επίδαυρο και πένητες ηθοποιοί

  • «Ιφιγένεια εν Ταύροις» στην Επίδαυρο και πένητες ηθοποιοί
    Από την πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Με την «Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» του Ευριπίδη, παράσταση που μετάφρασε και σκηνοθέτησε για το πολύπαθο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας ο Θωμάς Μοσχόπουλος, συνεχίζεται, αύριο και μεθαύριο, το πρόγραμμα της Επιδαύρου.

Οι παραστάσεις της προγραμματισμένης καλοκαιρινής περιοδείας του θεάτρου ματαιώθηκαν στο σύνολό τους (πρεμιέρα δόθηκε στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στις 10 Ιουλίου) και οι παραστάσεις της Επιδαύρου κινδύνευαν με ματαίωση, λόγω των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων. Οι ηθοποιοί, που είναι απλήρωτοι για τρίτο μήνα, είχαν αρχικά εξαγγείλει στάσεις εργασίας για το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου (μέρες παραστάσεων της Ιφιγένειας στην Επίδαυρο), τις οποίες ανέστειλαν.

«Το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος τιμά με την παρουσία του για πολλοστή φορά τον ιερό χώρο της Επιδαύρου, όντας στη χειρότερη καμπή της ιστορίας του», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί.


Η πρεμιέρα δόθησε στο Θέατρο Δάσους, τον Ιούλιο, στη Θεσσαλονίκη

Ας σημειωθεί ότι οι έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου προς το ΚΘΒΕ δεν «φτάνουν» ποτέ στους απλήρωτους ηθοποιούς καθώς παρακρατούνται αυτόματα, λόγω των χρόνιων οφειλών του θεάτρου προς το ΙΚΑ και δημόσιους οργανισμούς

Της αυριανής παράστασης στην Επίδαυρο θα προηγηθεί η δημόσια ανακοίνωση στο κοινό του Επιδαύρειου θεάτρου των προβλημάτων του ΚΘΒΕ από εκπρόσωπο των ηθοποιών.