5 Αύγουστος 2015, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2015, 20:03

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αν θέλουν να μου κάνουν πρόταση μομφής!

  • Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά
    Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε να πέσει τίποτα χάμω... (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Το γάντι έριξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου προς πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα πεπραγμένα της Βουλής τους τελευταίους έξι μήνες.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση, και μόνο η εισαγωγική τοποθέτηση της Προέδρου κράτησε δυο ώρες (!). Η διάρκεια όμως δεν ήταν το μόνο ενδιαφέρον της συνέντευξης, αφού εάν δεν είχε την καταιγίδα καρφιών προς πάσα κατεύθυνση, θα ήταν κάτι σχετικά συνηθισμένο.

Αναφερόμενη στην κριτική στο πρόσωπό της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η «τρόικα» της αντιπολίτευσης –ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ–  ζητά την απομάκρυνσή της.

«Δεν είναι απορίας άξιον τα τρία αυτά κόμματα να ζητούν την απομάκρυνσή μου», είπε, και πρόσθεσε ότι δεν ζήτησε τη στήριξή τους για την εκλογή της στην προεδρία ούτε έκανε προεκλογική καμπάνια.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Θεοδωράκη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου», πρόσθεσε ακόμη, και προκάλεσε τα τρία κόμματα να υποβάλουν πρόταση μομφής εις βάρος της, εάν το επιθυμούν.

Από το στόχαστρό της δεν ξέφυγε ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη συνεργασίας, τόσο σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (είχε κληθεί για τη Siemens)  όσο και την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για την οποία υποστήριξε ότι θεμελίωσε «το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί».

Παράλληλα προανήγγειλε την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με το άνοιγμα της Βουλής.

Επίθεση τέλος έκανε και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα κατηγορώντας τον για ατυχείς δηλώσεις σε βάρος της.