5 Αύγουστος 2015, 21:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2015, 21:02

Τροπικός καιρός την Πέμπτη με ζέστη, βροχές και αυξημένη υγρασία

  • Τροπικός καιρός την Πέμπτη με ζέστη, βροχές και αυξημένη υγρασία
    Φωτ.: Flickr

Αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα και πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, προβλέπουν την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι. Σε ορισμένες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ η αυξημένη υγρασία θα δημιουργεί αίσθημα δυσφορίας. Στο Αιγαίο, βόρειοι άνεμοι 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη έως 32 βαθμούς.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.