5 Αύγουστος 2015, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2015, 15:44

Παυλόπουλος: Καθοριστική η αρωγή της ομογένειας για επιστροφή στη σταθερότητα

  • Παυλόπουλος: Καθοριστική η αρωγή της ομογένειας για επιστροφή στη σταθερότητα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τόνισε ότι οι ομογενείς μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για να βρει «ο τόπος τον σταθερό δρόμο του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».

Στον σύντομο διάλογο που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον υφυπουργό, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τον ελληνισμό της διασποράς, τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «οι ομογενείς είναι εκείνοι που κάνουν την Ελλάδα πολύ μεγαλύτερη, και εδαφικά ακόμη. Είναι όλοι αυτοί, με βάση τους οποίους ο τόπος μας δεν έχει σύνορα σε όλον τον πλανήτη. Είναι άνθρωποι πετυχημένοι στη δουλειά τους, άνθρωποι οι οποίοι δείχνουν ποιες είναι οι δυνατότητες του έθνους».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης  Αμανατίδης υπογράμμισε την ευαισθησία του Προέδρου στα σχετικά με τον ελληνισμό της διασποράς θέματα, κι επισήμανε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να τον ενημερώσει «για τον ελληνισμό της διασποράς, ο οποίος βεβαίως αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας, την Ελλάδα».