5 Αύγουστος 2015, 12:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2015, 12:16

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι αγρότες - κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας

  • Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βαγγέλης Μπουγιώτης)

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά, όπως τονίζουν, φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Την ερχόμενη Τρίτη (11/8) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ στις 25 του μήνα η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων προγραμματίζει συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα διεξαχθούν συνεδριάσεις σε τοπικό επίπεδο και κάθε νομός στη Βόρεια Ελλάδα θα καταρτίσει το δικό του πλάνο κινητοποιήσεων.

Σε πολύωρη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Ξάνθη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διατυπώθηκαν διαφωνίες ως προς τον τρόπο αντίδρασης στα φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Δράμας Γιάννης Κιτσουκάκης, η πλειοψηφία των αγροτών-κτηνοτρόφων δεν αντιτίθενται στη φορολόγησή τους, αλλά ζητούν «κάποιες μικρές αλλαγές» προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι αλλαγές αυτές είναι: κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 7.000-8.000 ευρώ και διατήρηση του ΟΓΑ στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή να μην αυξηθεί το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν οι παραγωγοί.