4 Αύγουστος 2015, 18:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2015, 18:04

Σχολείο μελισσοκομίας στον Εξαπλάτανο της Πέλλας

  • Σχολείο μελισσοκομίας στον Εξαπλάτανο της Πέλλας

Ευκαιρίες περαιτέρω επιμόρφωσης στη μελισσοκομία και ταυτόχρονα προοπτικές ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας γύρω από το μέλι και τα προϊόντα του θα προσφέρει ειδικό θεματικό σχολείο που θα δημιουργηθεί στον Εξαπλάτανο της Πέλλας.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας των προϊόντων μέλισσας, που υλοποιείται από τους Δήμους Αλμωπίας από την Ελλάδα και Νεγκότινο από την πΓΔΜ.

«Υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με τη μέλισσα επαγγελματικά, κάποιοι που θέλουν να ασχοληθούν για λόγους βιοποριστικούς και εκείνοι που κάνουν το χόμπι τους, παράγοντας το δικό τους μέλι και χαρίζοντάς το σε συγγενείς και φίλους. Σε όλους αυτούς θα δοθούν δυνατότητες πληροφόρησης και επιμόρφωσης» εξηγεί ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος.

Εκτός από το σχολείο μελισσοκομίας θα δημιουργηθούν και δύο μελισσοκομικά πάρκα που θα είναι επισκέψιμα για το κοινό.

Εξάλλου, όσον αφορά τις εξαγωγικές προοπτικές της μελισσοκομικής παραγωγής του τόπου, λόγω της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας της χώρας μας υπάρχει μεγάλη ποικιλία ειδών και αρωμάτων μελιού που μπορούν να προωθηθούν στο εξωτερικό εφόσον βελτιωθούν οι απαραίτητες υποδομές και συστηματοποιηθούν η παραγωγή και η τυποποίηση.