4 Αύγουστος 2015, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2015, 17:56

Χιονοδρομικό κέντρο - μαμούθ θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι (φωτο)

  • Χιονοδρομικό κέντρο - μαμούθ θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι (φωτο)
    Μακέτα του μεγαλύτερου κλειστού χιονοδρομικού κέντρου στον κόσμο που θα χτιστεί στο Ντουμπάι
  • Χιονοδρομικό κέντρο - μαμούθ θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι (φωτο)
    Μήκος 1,2 χιλιόμετρα θα έχει η πίστα του σκι
  • Χιονοδρομικό κέντρο - μαμούθ θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι (φωτο)
    Έτσι θα δείχνει το χιονοδρομικό κέντρο το βράδυ

Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο θα κατασκευαστεί σε μια από τις πιο… ζεστές περιοχές του πλανήτη, το Ντουμπάι. Απίστευτο μεν πραγματικό δε: το εμιράτο του Κόλπου θα αποκτήσει πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ!

Το νέο εγχείρημα του εμιράτου εντάσσεται στο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο Meydan One, που περιλαμβάνει επίσης ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, καθώς επίσης και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μια μαρίνα.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Al-Bayan, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν –στην έρημο του εμιράτου– μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων.

Ο ουρανοξύστης στεγάζει γραφεία και ξενοδοχεία ενώ ο καινούριος ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει μόνο διαμερίσματα.

Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.

Το Ντουμπάι διαθέτει ήδη από το 2005 μια πίστα για σκι με τεχνητό χιόνι που στεγάζεται σε ένα εμπορικό κέντρο και έχει περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σκεπαστός χιονοδρομικός σταθμός του κόσμου.

Χάρη στη φήμη που έχει αποκτήσει, αυτή της φιλελεύθερης πόλης μέσα σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε κέντρο επιχειρήσεων αλλά και σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Πέρσι υποδέχτηκε 13,2 εκατομμύρια επισκέπτες και οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια μέχρι το 2020.