3 Αύγουστος 2015, 22:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2015, 22:11

Ολλανδία: Γερανοί καταπλάκωσαν σπίτια, δεκάδες είναι οι τραυματίες (βίντεο-φωτο)

 • Ολλανδία: Γερανοί καταπλάκωσαν σπίτια, δεκάδες είναι οι τραυματίες (βίντεο-φωτο)
  Η στιγμή που όλα έχουν τελειώσει και οι γερανοί έχουν καταπλακώσει κτήρια στην ολλανδική πόλη (ΕΡΑ/ LEX VAN LIESHOUT)
 • Ολλανδία: Γερανοί καταπλάκωσαν σπίτια, δεκάδες είναι οι τραυματίες (βίντεο-φωτο)
  Ο γερανός έχει διαλύσει τη σοφίτα ενός κτηρίου (ΕΡΑ/LEX VAN LIESHOUT)
 • Ολλανδία: Γερανοί καταπλάκωσαν σπίτια, δεκάδες είναι οι τραυματίες (βίντεο-φωτο)
  Επιτόπου βρίσκονται συνεργεία διάσωσης και άνδρες της Πυροσβεστικής (ΕΡΑ/LEX VAN LIESHOUT)
 • Ολλανδία: Γερανοί καταπλάκωσαν σπίτια, δεκάδες είναι οι τραυματίες (βίντεο-φωτο)
  Ο δεύτερος γερανός μετά την κατάρρευση (ΕΡΑ/LEX VAN LIESHOUT)

Σαν χάρτινοι πύργοι κατέρρευσαν κτήρια στην πόλη Άλφεν αν ντεν Ράιν της Ολλανδίας όταν έπεσαν πάνω τους δυο γερανοί που χρησιμοποιούνταν σε εργασίες αποκατάστασης γέφυρας, προκαλώντας παράλληλα τον τραυματισμό τουλάχιστον 30 ατόμων.

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε δραματικές εικόνες τη στιγμή του ατυχήματος. Στα πλάνα φαίνονται οι δυο γερανοί που μεταφέρουν από κοινού ένα κομμάτι της γέφυρας Reine Juliana όταν ο ένας από αυτούς ταλαντεύεται και καταρρέει καταπλακώνοντας σπίτια. Οι φωνές απόγνωσης των περαστικών καλύπτονται σχεδόν αμέσως από την κατάρρευση και του δεύτερου γερανού.

«Δύο (ανυψωτικοί) γερανοί και ένα τμήμα της γέφυρας που μετέφεραν έπεσαν πάνω σε πέντε σπίτια συνολικά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τον Κουτ, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στην περιοχή της κεντρικής Ολλανδίας.

Τα μηχανήματα έπεσαν πάνω σε πολλά κτήρια, κυρίως σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών και ένα κατάστημα πώλησης εξοπλισμού ζωγραφικής και σχεδίου, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στα καταστήματα την ώρα του ατυχήματος είναι άγνωστος.

«Περίπου τριάντα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των ομάδων διάσωσης, πρόσθεσε ο Κουτ, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους αλλά και ούτε να επιβεβαιώνει την πληροφορία που μεταδίδουν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης για έναν άνθρωπο παγιδευμένο στα ερείπια κτηρίου. «Πρόκειται για έναν εμπορικό δρόμο» σχολίασε απλά.

Οι δύο γερανοί χρησιμοποιούνταν στις εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας Reine Juliana. Οι γερανοί είχαν εγκατασταθεί σε φορτηγίδες που έπλεαν στο κανάλι.

Ελικόπτερα και ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο για να παράσχουν βοήθεια.