3 Αύγουστος 2015, 21:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2015, 20:58

Τοπικές καταιγίδες, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το σαββατοκύριακο
    Φωτ.: Flickr

Τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες της Τρίτης σε δυτική, κεντρική Μακεδονία, στο βόρειο Αιγαίο, στην Ήπειρο και πιθανόν στη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες  με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη γενικά αίθριος καιρός ενώ στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη έως 32 βαθμούς.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.