3 Αύγουστος 2015, 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2015, 16:37

27χρονος Μαροκινός πέθανε μέσα σε βαλίτσα, στο δρόμο για την Ευρώπη

  • 27χρονος Μαροκινός πέθανε μέσα σε βαλίτσα, στο δρόμο για την Ευρώπη
    «Τείχος» ύψους πέντε μέτρων έχει υψώσει το Μαρόκο στην περιοχή της Μελίγια για να κόβει το δρόμο επίδοξων μεταναστών

Στην προσπάθειά του να περάσει παράνομα στην Ισπανία, 27χρονος Μαροκινός πέθανε από ασφυξία, καθώς είχε κρυφτεί σε βαλίτσα, στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου που βρισκόταν πάνω σε ένα πορθμείο.

Όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές, ο 27χρονος είχε κρυφτεί στο αυτοκίνητο του 34χρονου αδελφού του ο οποίος είχε επιβιβαστεί νόμιμα με ένα αυτοκίνητο στο πορθμείο που συνδέει τη Μελίγια του Μαρόκου με την Αλμερία  της νότιας Ισπανίας. Ο μεγαλύτερος αδελφός φαίνεται ότι προσπάθησε να περάσει κρυφά τον νεότερο αδελφό του στην Ισπανία, κρύβοντάς τον στο αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανακάλυψε ότι ο αδελφός του δεν ανέπνεε πια και ειδοποίησε το πλήρωμα. Ωστόσο, οι προσπάθειες ανάνηψης απέτυχαν και ο 34χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στις αρχές Μαΐου, ένα οκτάχρονο αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε βρεθεί κρυμμένο μέσα σε βαλίτσα από τους συνοριοφύλακες, στο φυλάκιο ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα. Ο πατέρας του, που κατοικούσε στην Ισπανία, είχε προσπαθήσει να τον φέρει στη χώρα κρυφά, επειδή ο μισθός του δεν επαρκούσε για να ζητήσει άδεια παραμονής για το παιδί.

Η εικόνα του αγοριού σε εμβρυακή στάση μέσα από τις ακτίνες Χ είχε προκαλέσει οργή στην Ισπανία, όπου τελικά απέκτησε προσωρινή άδεια παραμονής και ξαναβρέθηκε με τους γονείς του.