3 Αύγουστος 2015, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2015, 15:50

Δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, διαβεβαιώνει το υπουργείο

  • Δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, διαβεβαιώνει το υπουργείο
    Φωτ.: Στέφανος Ραπάνης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πόρτα του υπουργείου Εργασίας πέρασε σήμερα το κουαρτέτο των θεσμών, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Γιώργου Κατρούγκαλου και πρόκειται για τη μοναδική επίσκεψη σε υπουργείο. Με αυτό τον τρόπο κυβερνητικοί παράγοντες διαψεύδουν δημοσίευμα για το «κουαρτέτο που αλωνίζει τα υπουργεία».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας. Συμπλήρωσε ότι με τους θεσμούς συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Πρόθεση του υπουργείου Εργασίας είναι κάθε βήμα της διαπραγμάτευσης να ανακοινώνεται δημόσια.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 δεν θίγονται από τις αλλαγές. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι θα υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για το Ασφαλιστικό μέχρι τον Οκτώβριο, όπως συμφωνήθηκε στο Eurosummit, και για τα εργασιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι εκπρόσωποι των θεσμών αποδέχονται το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι το θέμα αυτό είναι ανοιχτό στη διαπραγμάτευση.