2 Αύγουστος 2015, 21:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2015, 20:28

Για «τερατόικα» μιλά η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη

  • Για «τερατόικα» μιλά η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη

Νέο «χτύπημα» Λαφαζάνη μέσω της ιστοσελίδας Iskra –που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα– με αφορμή τις συναντήσεις των θεσμών με τους υπουργούς Ε. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη.

Στο άρθρο υπό τον τίτλο: «Η κυβέρνηση χορεύει στο ρυθμό της "τερατόικα"», επισημαίνεται ότι αν και η χώρα βρίσκεται στο και πέντε και «όλα φαντάζουν προδιαγεγραμμένα», δεν μπορεί παρά να επισημανθεί ότι «πάντα υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στο νέο μνημόνιο».

Αυτό που χρειάζεται, σύμφωνα τη θέση της ιστοσελίδας, είναι ισχυρή πολιτική βούληση για μια τολμηρή ριζοσπαστική στροφή ανατροπής των δεδομένων και των συμφωνιών.

«Υπάρχει, όμως, αυτή η βούληση; Ή στα αυτιά κάποιων στριφογυρίζει επίμονα, ως έμμονη ιδέα, το δίλημμα καρικατούρα: ευρώ ή θάνατος;», αναρωτιέται ο συντάκτης του κειμένου.

Η νέα επίθεση, από την αιχμή του δόρατος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, γίνεται με αφορμή τις νέες απαιτήσεις των δανειστών που βάζουν στην ατζέντα των συνομιλιών: αλλαγές στο εισόδημα, τα Εργασιακά, το Ασφαλιστικό, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, την Εισφορά Αλληλεγγύης, τα «κόκκινα» δάνεια, τη φορολογία των αγροτών και πολλά άλλα.