2 Αύγουστος 2015, 15:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2015, 14:31

Οι χειρισμοί της Μέρκελ στην ελληνική κρίση δίνουν αυτοδυναμία στην CDU/CSU

  • Οι χειρισμοί της Μέρκελ στην ελληνική κρίση δίνουν αυτοδυναμία στην CDU/CSU

Κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία βρίσκονται οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με 41,5%, καθώς, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Emnid, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005, συγκεντρώνουν δύναμη ίση σχεδόν με όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 25,5%, οι Πράσινοι 9,5% και η Αριστερά (Die Linke) 9,5%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 3% θα έμεναν εκτός Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η Bild στην οποία δημοσιεύτηκε η δημοσκόπηση, η δύναμη της CDU/CSU οφείλεται αποκλειστικά στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Χριστιανική Ένωση οφείλει αυτές τις κορυφαίες επιδόσεις της στην καγκελάριο. Οι Γερμανοί εμπιστεύονται την Άνγκελα Μέρκελ, λόγω του ήρεμου τρόπου της και με την κρίση της Ελλάδας μπόρεσε, για άλλη μια φορά, να κερδίσει επιπλέον συμπάθεια», δηλώνει ο πολιτικός επιστήμων Γιούργκεν Φάλτερ.

Ο αναλυτής της Emnid Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε εκτιμά ότι η Α. Μέρκελ «παρουσιάστηκε κατά την κρίση της Ελλάδας στους Γερμανούς ως πολιτικός στον οποίο μπορείς να βασιστείς και σε δύσκολες καταστάσεις».