31 Ιούλιος 2015, 10:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2015, 11:52

Πόντιοι Πτολεμαΐδας: Μας πεισμώνει η αφαίρεση της Γενοκτονίας από την ύλη της Ιστορίας

Τη συντονισμένη αντίδραση των ποντιακών συλλόγων αλλά και σωματείων προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την εξεταζόμενη ύλη της Ιστορίας Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου, για τη σχολική χρονιά 2015-2016, το κεφάλαιο «Ο Παραευξείνιος Ελληνισμός τον 19ο και 20ό αιώνα», στο οποίο περιλαμβάνεται η Γενοκτονία των Ποντίων. Η Σοφία Τουμανίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας, σε πρόσφατη δήλωσή της εξέφρασε την έντονη αντίδραση του ποντιακού συλλόγου για την ενέργεια αυτή.

«Η κίνηση αυτή μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση» αναφέρει η Σ. Τουμανίδου.

Η πρόεδρος του συλλόγου αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη του κεφαλαίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε όλους του ποντιακούς συλλόγους ανά τον κόσμο.

«Δεν ερμηνεύεται η κίνηση αυτή από το Υπουργείο Παιδείας. Θέλοντας να μειώσουν την εξεταστέα ύλη αφαίρεσαν το κεφάλαιο της Γενοκτονίας, του οποίου οι σελίδες δεν ξεπερνούσαν τις 10, και το αντικατέστησαν με άλλο οι σελίδες του οποίου είναι 31. Το υπουργείο Παιδείας δεν βοηθά τις ενέργειες των ποντιακών και μικρασιατικών συλλόγων αλλά και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που τόσα χρόνια προσπαθούν να αναδείξουν και να δικαιώσουν τις Γενοκτονίες που υπέστησαν όλοι οι χριστιανικοί λαοί από του Τούρκους» καταλήγει η Σοφία Τουμανίδου.