29 Ιούλιος 2015, 21:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2015, 21:08

Επιμένει ο καύσωνας την Πέμπτη – Πού θα έχουμε 40άρια

  • Επιμένει ο καύσωνας την Πέμπτη – Πού θα έχουμε 40άρια
    Φωτ.: αρχείο ΕPA

Ακόμα και τους 41 βαθμούς κατά τόπους θα φτάσει ο υδράργυρος την Πέμπτη ενώ ανάσες δροσιάς αναμένονται από το Σάββατο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει και υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας ενώ τις ασφυκτικές συνθήκες επιτείνει η απουσία ανέμων.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα από αργά το βράδυ για μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από το βράδυ βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 40 και πιθανόν 41 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.