29 Ιούλιος 2015, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2015, 18:50

Οικογενειακή τραγωδία στις Σέρρες: Πατέρας και γιος μαχαίρωσαν ο ένας τον άλλο (βίντεο)

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το διπλό φονικό στις Σέρρες με θύματα πατέρα και γιο. Στην εκδοχή της θανάσιμης συμπλοκής μεταξύ τους φαίνεται πως συγκλίνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε τις τελευταίες ώρες στις σορούς των δύο ανδρών, οι οποίοι βρέθηκαν κατακρεουργημένοι μέσα στη μεζονέτα όπου διέμεναν στις Σέρρες.

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα στα άψυχα σώματα του 72χρονου και του 27χρονου γιου του. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο έφερε 27 μαχαιριές κι ο άλλος 31. Τα τραύματα εντοπίζονται στο λαιμό, το θώρακα και τα άκρα. Μάλιστα, στα άκρα βρέθηκαν αμυντικά τραύματα που εκτιμάται ότι υποδηλώνουν πάλη μεταξύ τους.

Με βάση τα παραπάνω, οι Αστυνομικές Αρχές των Σερρών εκτιμούν πως προηγήθηκε καβγάς ανάμεσα σε πατέρα και γιο, που πήρε διαστάσεις και εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία. Την εκδοχή αυτή επιβεβαιώνουν μαρτυρίες γειτόνων που ανέφεραν ότι τις απογευματινές ώρες άκουσαν φωνές από το σπίτι τους, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 59.

Ο 72χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός ζούσε, μετά το θάνατο της συζύγου του, μαζί με τον γιο του στον πρώτο όροφο της διώροφης μεζονέτας. 

Στο ισόγειο της ιδιόκτητης μονοκατοικίας ζούσε η 25χρονη κόρη της οικογένειας. Η νεαρή γυναίκα ήταν αυτή που μαζί με τη σύντροφο του ηλικιωμένου εντόπισε γύρω στις 22:00 τα πτώματα του πατέρα και του αδελφού της. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τους δύο άνδρες μέσα σε λίμνη αίματος. Ο 27χρονος, όπως επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστή, είχε ιστορικό ψυχασθένειας, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία στο παρελθόν νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Η σορός του πατέρα κειτόταν στο καθιστικό-κουζίνα του οροφοδιαμερίσματος, ενώ του γιου σε απόσταση λίγων μέτρων, στην κεντρική είσοδο του διαμερίσματος.

Ερευνώντας τον τόπο του εγκλήματος, αστυνομικοί συνέλεξαν δύο μαχαίρια που φαίνεται πως είναι συμβατά με τα τραύματα των δύο ανδρών, πλην όμως αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι δεν βρέθηκαν πάνω σ' αυτά ίχνη αίματος. Οι Αρχές ερευνούν την εκδοχή να τα καθάρισε πρόσωπο από το περιβάλλον τους θέλοντας ενδεχομένως να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες. Σε κάθε περίπτωση, τα συγκεκριμένα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.