29 Ιούλιος 2015, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2015, 17:50

14χρονη ομογενής αστέρι του Ταε Κβον Ντο στην Αυστραλία

  • 14χρονη ομογενής αστέρι του Ταε Κβον Ντο στην Αυστραλία
    Η έφηβη ομογενής μαχήτρια Ταε Κβον Ντο μαζί με τον προπονητή της στη Μελβούρνη

Κερδίζει το ένα χρυσό μετάλλιο μετά το άλλο. Στόχος της Μαρίας Πετράκη όμως είναι η Ολυμπιάδα του 2020, όπου θέλει να εκπροσωπήσει τη δεύτερη πατρίδα της, την Αυστραλία, στους αγώνες του Ταε Κβον Ντο.

Αν και μόλις 14 ετών, η Μαρία τους τελευταίους οκτώ μήνες έχει καταφέρει να κερδίσει πέντε χρυσά μετάλλια και να καταπλήξει τους Αυστραλούς.

Η Μαρία ξεκίνησε να κάνει Ταε Κβον Ντο σε ηλικία 7 ετών και από τότε έγινε η ζωή της, όπως γράφει χαρακτηριστικά η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Ο ελληνικής καταγωγής προπονητής της, Νίκος Τσιούλος, πιστεύει πολύ στο ταλέντο και τις ικανότητές της, κυρίως όμως της αναγνωρίζει ότι δουλεύει πάρα πολύ για να πετύχει το στόχο της.

«Ξέρω ότι για να επιτύχω το στόχο μου χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και είμαι αποφασισμένη να δουλέψω σκληρά» λέει η 14χρονη, που αναφέρθηκε στη γιαγιά της ως τον άνθρωπο που την δίδαξε τις αρχές της υπομονής, της επιμονής και της σκληρής δουλειάς.

Η Μαρία τον επόμενο μήνα θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας, στην πόλη Μούτζου της Νότιας Κορέας, από όπου ελπίζει να επιστρέψει και πάλι με χρυσό.