29 Ιούλιος 2015, 13:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2015, 12:46

Ανοιχτή βραδιά όπερας απόψε στο Ολυμπιείο

  • Ανοιχτή βραδιά όπερας απόψε στο Ολυμπιείο

Με μια ξεχωριστή συναυλία χωρίς εισιτήριο, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από γνωστές όπερες, η Εθνική Λυρική Σκηνή αποχαιρετά τη σεζόν 2014-2015 και στήνει μια ανοιχτή γιορτή στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου.

Η συναυλία, που περιλαμβάνει δημοφιλή αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες όπως ο Ναμπούκο, ο Τροβατόρε, ο Οθέλλος, ο Μάκμπεθ και η Τόσκα, με τη συμμετοχή του συνόλου των καλλιτεχνικών δυνάμεων της ΕΛΣ (ορχήστρα, μονωδούς, χορωδία), φιλοδοξεί να προσφέρει στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μια μοναδική εμπειρία.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης, θα έχει την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης της συναυλίας και σολίστ θα είναι δύο από τους διαπρεπέστερους μονωδούς της Λυρικής, η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, καθώς και ο τενόρος της νεότερης γενιάς Δημήτρης Πακσόγλου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του Ολυμπιείου δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας.