29 Ιούλιος 2015, 09:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2015, 10:26

Αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ - Τι μας περιμένει

  • ΠΟΜΙΔΑ: Οι προϋποθέσεις αυτονόμησης από την κεντρική θέρμανση πολυκατοικιών

Παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ ώστε να γίνει πιο δίκαιος εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και υποσχέθηκε ότι θα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι θα εξεταστούν αλλαγές ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί πιο δίκαιος και πιο αποτελεσματικός, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει πως το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να αλλάξει.

Κλειστές οι εφορίες
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι οι εφορίες κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, δεν θα λειτουργούν και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας. «Θα είναι κλειστές μία ή δύο ημέρες, ώστε οι υπάλληλοι να συνδράμουν στους επιτόπου ελέγχους» εξήγησε.

Σε σχέση με τους ελέγχους για τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες συναφείς λίστες φοροδιαφυγής, ο υπουργός είπε ότι κάθε μήνα αυξάνεται η απόδοση από τους ελέγχους τους για το Δημόσιο, αλλά σημείωσε ότι δεν κατέστη δυνατό να γίνουν οι έλεγχοι που έπρεπε.

Όσο για τους ελέγχους στις καταθέσεις του εξωτερικού, ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε ότι έχουν γίνει αρκετά πράγματα. «Βρισκόμαστε στη φάση ελέγχου, πρέπει να συνεχίσουμε» διευκρίνισε.