28 Ιούλιος 2015, 22:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2015, 22:20

«Καμίνι» η χώρα και την Τετάρτη – Ζέστη, άπνοια και υγρασία

  • «Καμίνι» η χώρα και την Τετάρτη – Ζέστη, άπνοια και υγρασία
    Φωτ.: Valentin Flauraud (EPA)

Ακόμα και τους 40 βαθμούς αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα του καύσωνα. Οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς ενώ ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι και τα ποσοστά υγρασίας.

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν και την Πέμπτη ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα βόρεια.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.