28 Ιούλιος 2015, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2015, 19:36

«Όχι» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σε ΑΕΚ-Μελισσανίδη

  • «Όχι» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σε ΑΕΚ-Μελισσανίδη

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε το αίτημα της ΑΕΚ να συμπεριληφθεί στο στοιχηματικό κουπόνι, και με ψήφους 4-3 έκανε δεκτή την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για ασυμβίβαστο στη σχέση της Ένωσης με τον ΟΠΑΠ λόγω της διοικητικής σχέσης του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ομάδα. Η επιτροπή δέχθηκε πως ναι μεν δεν έχει μετοχές στο όνομά του ο επιχειρηματίας, από την άλλη ωστόσο έκρινε πως ασκεί διοίκηση.

Ο επιχειρηματίας παραδέχθηκε ενώπιον της ΕΕΑ ότι ο γιος του Γιώργος συμμετέχει με ποσοστό 30% στην εταιρεία που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, πάντως, ο ιδιοκτήτης της Aegean αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της Επιτροπής, καθώς θεωρεί ότι η απόφαση που εκδόθηκε δεν μπορεί να στηριχθεί πουθενά. Παράλληλα σκοπεύει να κάνει αγωγές και κατά ορισμένων μελών της ΕΕΑ.

Μιλώντας σε συνεργάτες του, ενοχλημένος με όσα συνέβησαν, τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μου απαγορεύσει να αγαπάω και να ενδιαφέρομαι για την ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει και δεν οδηγεί σε κανενός είδους συμπέρασμα, πως έχω τον οιονδήποτε θεσμικό ρόλο. Τόσο η μετοχική, όσο και η διοικητική σύνθεση της ΑΕΚ, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, είναι ξεκάθαρη. Με πρόσωπα υπαρκτά, που έχουν ξεκάθαρους ρόλους».

Επιπλέον υποστήριξε ξανά πως η ΑΕΚ είναι αυτάρκης. «Απ’ όσο γνωρίζω, αυτή η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν Μελισσανίδη, κάτι που προκύπτει ξεκάθαρα και από την καθημερινή της λειτουργία, αλλά και την οικονομική της αυτοτέλεια».

Επίσης είπε στους συνεργάτες του ότι «θα μπορούσα να μην πάω στην Επιτροπή, αλλά πήγα, σεβόμενος τον θεσμικό ρόλο που έχει», και κατέληξε τονίζοντας πως θεωρεί ότι κάποια μέλη της προσέγγισαν τη συγκεκριμένη υπόθεση με τρόπο προκατειλημμένο.