28 Ιούλιος 2015, 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2015, 18:45

Παγκάκι-φορτιστής για «έξυπνες» συσκευές!

  • Παγκάκι-φορτιστής για «έξυπνες» συσκευές!
    Φωτ.: www.dhaidas.com

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Δημήτρης Χαϊδάς, εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Καρδίτσα), σχεδίασε και υλοποίησε το πρώτο ηλιακό ξύλινο παγκάκι!

Σε αυτό ο χρήστης μπορεί να φορτίζει smartphones, tablets και άλλα gadgets καθώς διαθέτει δύο USB θύρες. Στην οροφή έχει ένα μικρό αλλά ισχυρό φωτοβολταϊκό σύστημα, όπου με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας φορτίζονται οι συσκευές. 

«Ο εντοπισμός του προβλήματος είναι ότι ο χρήστης ξεμένει πολύ συχνά από μπαταρία, κυρίως στο κινητό του. Εφάρμοσα μια οικολογική λύση σε αυτό το πρόβλημα», εξηγεί ο σχεδιαστής.

Ο Δ. Χαϊδάς υπογραμμίζει ότι το «έξυπνο» παγκάκι αποτελεί μια αρχή για εγκατάσταση «πράσινων» ιδεών στο αστικό περιβάλλον και αποκαλύπτει ότι για την κατασκευή του, εκτός από το ξύλο, χρησιμοποιήθηκαν και κομμάτια εκτυπωμένα από τρισδιάστατο εκτυπωτή!

Στο ηλιακό αυτό παγκάκι λοιπόν, μπορείς όχι μόνο να ξεκουραστείς αλλά και να φορτίσεις τις «έξυπνες» συσκευές σου.

Η φόρτιση είναι πλήρως οικολογική μέσω της καθαρής και ανανεώσιμης ηλιακής ενέργειας. Η κατασκευή υλοποιήθηκε στη Λάρισα και έχει τοποθετηθεί δοκιμαστικά στο δημοτικό κολυμβητήριο (πισίνα Νεάπολης) του δήμου Λαρισαίων.