27 Ιούλιος 2015, 15:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2015, 15:44

Στη δημοσιότητα το ηχητικό με τον Βαρουφάκη για το plan B

  • Στη δημοσιότητα το ηχητικό με τον Βαρουφάκη για το plan B
    Φωτ.: Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την ηχογράφηση της επίμαχης τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο plan Β με το παράλληλο  τραπεζικό σύστημα και την υποκλοπή των ΑΦΜ έδωσε στη δημοσιότητα το φόρουμ OMFIF (The Official Monetary and Financial Institutions Forum).

Σύμφωνα με ανάρτηση του OMFIF στο Twitter, η δημοσιοποίηση της τηλεδιάσκεψης έγινε με την έγκριση του ίδιου του πρώην υπουργού.

«Δεν είχαμε εντολή για έξοδο από την Ευρωζώνη, είχαμε εντολή να διαπραγματευτούμε για ένα είδος συμφωνίας με το Εurogroup, εντολή να γίνει η κατάσταση βιώσιμη μέσα στην Ευρωζώνη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης. Παράλληλα, δηλώνει ότι είχε εντολή για plan Β, κάτι το οποίο ωστόσο έπρεπε να κρατηθεί κρυφό και για το λόγο αυτόν δούλεψε μαζί με μια μικρή ομάδα.

Ακούστε ΕΔΩ όλα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το παράλληλο σύστημα πληρωμών.

Την ίδια ώρα, 24 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και ποινικά το σχέδιο Βαρουφάκη. Οι βουλευτές καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή «αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκριση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών».