27 Ιούλιος 2015, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2015, 12:06

Το αδιαχώρητο στα ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (βίντεο)

  •  Το αδιαχώρητο στα ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (βίντεο)
    (φωτ.:lefteria.blogspot.gr)

Το αδιαχώρητο έγινε τις τρεις προηγούμενες μέρες στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, χάρη στα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις από κοντά λένε πως η φετινή διοργάνωση του συλλόγου κατάφερε να κινήσει όλη την Κατερίνη στους ρυθμούς της ποντιακής μουσικής και παράδοσης. 

Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία χάρη στην εθελοντική βοήθεια των μελών του συλλόγου καθώς και στην υποστήριξή τους από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχε παραδοσιακούς χορούς του Πόντου από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και συναυλίες ποντιακής μουσικής, που και αυτές συνοδεύτηκαν από χορό μέχρι τελικής πτώσης για τους παρευρισκομένους. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βράβευση αριστούχων μαθητών της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, ενώ την Κυριακή η νεολαία του συλλόγου γλέντησε με τους ήχους της ποντιακής λύρας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει απόψε με ποντιακό θέατρο, όπου φιλοξενούμενη επί σκηνής θα είναι η Λυσιστράτη στην ποντιακή διάλεκτο, σε σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη και ελεύθερη απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο του Κώστα Διαμαντίδη, από το θεατρικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ24
ΙΟΥΛΙΟΣ
2015
21:30
Η Ένωση Ποντίων Πιερίας σας προσκαλεί για μια ακόμα χρονιά στα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα τα...