20 Ιούλιος 2013, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:20

Επίδομα παραμεθορίου σε 20.000 ένστολους στρατιωτικούς

  • Σοκ για τους απόστρατους οι νέες περικοπές των συντάξεων

Την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που αντιστοιχεί στο ποσό των περίπου 100-130 ευρώ το μήνα, και τη χορήγησή του σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στα νησιά, στον Έβρο και άλλες απομακρυσμένες περιοχές, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», εκκρεμεί το τελικό «πράσινο φως» από το υπ. Οικονομικών για τη μεταφορά σε άλλο κωδικό του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του απαραίτητου κονδυλίου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπολογίζονται σε περίπου 20.000 και από τους τρεις κλάδους που υπηρετούν κυρίως σε μονάδες του Στρατού αλλά και της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Ως βασικό επιχείρημα από την πλευρά των ένστολων διατυπώνεται ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα (Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί). Κι αυτό γιατί στο παρελθόν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία φρόντισαν να το κρατούν έξω από το βασικό μισθό, όπως και τα οδοιπορικά, για λόγους καθαρά φορολογικούς. Μέχρι που η τρόικα ισοπέδωσε όλα τα επιδόματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το επίδομα όσο και τα οδοιπορικά ήταν μία ελάχιστη ανταμοιβή των στρατιωτικών για την εργασία πέραν του ωραρίου, τις Κυριακές, τις αργίες, τις ασκήσεις και τις συνεχείς μετακινήσεις μακριά από τις οικογένειές τους.

Πηγή: newsbeast.gr