20 Ιούλιος 2013, 09:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2014, 10:18

Θεόδωρος Πασσαλίδης: Πώς η Ρεπούση αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ποντίων;

  • Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Θεόδωρος Πασσαλίδης: Πώς γίνεται η Ρεπούση να αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ποντίων;

Γράφει ο Θεόδωρος Πασσαλίδης,

Ο Συνωστισμός στη Σμύρνη, ο Εθνικός μύθος του Ζαλόγγου και η αμφισβήτηση  της Γενοκτονίας των Ποντίων, ιστορική Ανακάλυψη της Βουλευτού κ.Ρεπούση Μαρίας.

Επρεπε να περάσουν 91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και 192 χρόνια από το χορό του Ζαλόγγου για να μάθουμε την «ιστορική αλήθεια», αμφισβήτησης από τη κ.Ρεπούση της Ελληνικής Ιστορίας.

Αλήθεια ήταν ιστορικός μύθος το Ζάλογγο;

Αλήθεια ήταν συνωστισμός στη Σμύρνη ο μαύρος Σεπτέμβρης του 1922;

Αλήθεια υπάρχει σήμερα άνθρωπος, ιστορικός και πολιτικός που αμφισβητεί τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φαίνεται η Ιστορικός κ.Ρεπούση δεν άκουσε, δεν διάβασε, δεν μελέτησε τα συγγράμματα του εξαίρετου καθηγητή Πανεπιστημίου της Βιέννης Πολυχρόνη Ενεπεκίδη όπου κάνει εκτενή ανάλυση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού χαρακτηρίζοντας την  Αουσβιτς εν ροή.

Δεν διάβασε τα βιβλία του Βαθύ γνώστη της ιστορίας των Ποντίων καθηγητή κ.Φωτιάδη, τους κ.κ. Πελαγίδη Βλάση, Αγτσίδη, Τατιάνη Γκρίτση-Μίλλεξ, Χρήστο Σαμπηλίδη, Θεοφάνη Μαλκίδη Λέκτορα Πολιτικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Θράκης για την Γενοκτονία των Ποντίων, Ο. Λαμψίδη, Γ. Ανδρεάδη για «ταμάμα», Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Δεν διάβασε η κ.Ρεπούση το συγκλονιστικό βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ο Γ.Σακκάς για την «Τρίπολη του Πόντου» που εξορίσθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1916 μαζί με τους 13.000 Έλληνες της Τρίπολης και διασώθηκαν 1.200 άτομα. Ας διαβάσει και εκατοντάδες άλλους συγγραφείς που αναφέρουν και στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην περιοχή του χωριού Ζάλογγα στην Ηπειρο  υπάρχει μνημείο με αγάλματα γυναικών με κλίση στον γκρεμό για να τιμηθούν οι γυναίκες που θυσιάστηκαν με τα παιδιά τους για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

Η κ.Ρεπούση αμφισβήτησε τις Εθνικές υπερήφανες στιγμές του αγώνα των Ελλήνω, να κρατήσουν την Εθνική τους συνείδηση, χαρακτήρισε το χορό του Ζαλόγγου ως ιστορικό μύθο.

Οι ανιστόρητες θέσεις της δημιούργησαν θλίψη και προβληματισμό στη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τα ιστορικά τεκμηριωμένα γεγονότα της Γενοκτονίας.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν ξεχνά τους ενόχους θύτες για τα εγκλήματα τους και ζητά αναγνώριση από τη Διεθνή Κοινότητα.

Εάν η Τουρκία θέλει να λέγεται δημοκρατική χώρα θα πρέπει να αναγνωρίσει η ίδια τη Γενοκτονία που διέπραξε σε βάρος του Ποντιακού αλλά και του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Τιμούμε τη Μνήμη των 353.000 θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου που έχασαν τη ζωή τους από το Κεμαλικό καθεστώς τα έτη 1916-1923.

Δεν ξεχνάμε τις βαρβαρότητες των Τούρκων, τις εξορίες, εκτοπίσεις, τα ομαδικά ξεσπιτώματα, τα καταναγκαστικά έργα «τα τάγματα εργασίας» τα περίφημα Αμελέ Ταμπουρντ τις πορείες μέσα στο κρύο και την πείνα που οδηγούσαν στον θάνατο. Δεν ξεχνάμε τον Αϊχμαν του Ποντιακού Ελλνηνισμού Τοπάλ Οσμάν που έδρασε κατά τον πλέον βάρβαρο τρόπο στον Πόντο.

Δεν ξεχνάμε τις εξορίες και εκτοπίσεις της Πάφρας, της Σαμψούντας, της Γάβζας, της Τρίπολης, της Κερασούντας, της Τραπεζούντας, της Σούδας και Ορτού της Αμάσσειας, της Αργυρούπολης και όλου του Πόντου.

Ζητάμε να διδαχθεί η Ιστορία στα σχολεία για τον Προσφυγικό Ελληνισμό.

Όταν στις 11 Μαρτίου 2010, το Σουηδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων η κ.Ρεπούση πριν από ένα μήνα αμφισβήτησε την Γενοκτονία!!!

Μέχρι στιγμής της συγνώμη της κ.Ρεπούση δεν την ακούσαμε. Εμμένει στις θλιβερές της απόψεις.

Ο συμπαθής πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ.Κουβέλης Φώτης, αρκέσθηκε να πει ότι είναι προσωπικές οι απόψεις της κ. Ρεπούση, ενώ θα μπορούσε να πάρει αυστηρότερη απόφαση για το πρόσωπό της.

Ας είναι προσεκτική η κ. Ρεπούση για τα τόσο ευαίσθητα θέματα της Ελληνικής μας Ιστορίας.

Ο Θεόδωρος Πασσαλίδης - Πρώην βουλευτής Ν.Δ.

Δείτε τον κ. Πασσαλίδη στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: eidisis.gr

Gallery