25 Ιούλιος 2015, 14:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2015, 14:18

«Παράθυρο» για εκλογές αφήνει ο Παππάς

  • «Παράθυρο» για εκλογές αφήνει ο Παππάς
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Tα σενάρια περί εκλογών είναι λογικό να ανακυκλώνονται όταν το κυβερνητικό κόμμα έχει τόσες κοινοβουλευτικές απώλειες, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Επένδυση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις διαφοροποιήσεις μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ψηφοφορίες για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, επισημαίνει ότι «η ψήφιση ή μη της συμφωνίας είναι μια οριακή στιγμή» και «η καταψήφιση σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Η χώρα δε θα μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ. Χρειάζονται καθαρές συμπαγείς και σταθερές λύσεις», τονίζει ο Ν. Παππάς.

Στην ερώτηση αν σε ενδεχόμενες εκλογές θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα, απαντά: «Αν πάμε σε εκλογές θα πάμε για να εξασφαλιστεί η απολεσθείσα σταθερότητα και πλειοψηφία».

Σχετικά με τη στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και τη σχέση της με το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι η λειτουργία του Kοινοβουλίου, οι πολύωρες καθυστερήσεις και η διαρκής ανακάλυψη διαδικαστικών ζητημάτων δημιουργούν μια εικόνα απωθητική και πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Για το σενάριο του Grexit, απαντά ότι συνεχίζει να προωθείται από ακραίους γερμανικούς κύκλους και δυστυχώς και από κάποιους στην Ελλάδα και προσθέτει ότι αυτό «είναι όμως το ερώτημα και το ενδεχόμενο της φάσης που πάμε να αφήσουμε πίσω μας. Το ερώτημα της νέας φάσης είναι όχι το ''μέσα ή έξω από την Ευρώπη'', αλλά το ''Ποια Ελλάδα, σε ποια Ευρώπη''».