24 Ιούλιος 2015, 23:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2015, 22:43

Καιρός για παραλία το Σαββατοκύριακο

  • Καιρός για παραλία το Σαββατοκύριακο
    Φωτ.: Manuel Bruque (EPA)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο ότι πρέπει για βουτιές στις παραλίες!

Αναλυτικά η πρόγνωση για το Σάββατο:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες  καταιγίδες στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Καιρός γενικά αίθριος σε Μακεδονία, Θράκη. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 και στα νότια 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Καιρός γενικά αίθριος σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς κελσίου.

Τέλος, στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 31 και στα νησιά ανατολικού αιγαίου έως 34 βαθμούς κελσίου.

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και σποραδικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.