24 Ιούλιος 2015, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2015, 17:27

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ είναι στον μεσαίο δρόμο

  • Μεϊμαράκης: Η ΝΔ είναι στον μεσαίο δρόμο
    Φωτ.: Γουλιέλμος Αντωνίου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προβάλλοντας τη θέση ότι η παράταξή του είναι εκείνη «που υπηρετεί την εθνική ενότητα», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσδιόρισε το πολιτικό στίγμα της ΝΔ στον μεσαίο χώρο κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή η οποία ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων για παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος.

«Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά», τόνισε εκτιμώντας ότι «τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα» και απευθύνοντας έκκληση «να μη χαθεί η τελευταία ευκαιρία».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και προσδιόρισε και πάλι το πολιτικό στίγμα του κόμματος στον «μεσαίο δρόμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην ανάγκη η ΝΔ να εκφράσει το μέτρο, τη δημιουργία και την κοινή λογική για να κερδίσει τη σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών που αποτελούν το μεταρρυθμιστικό κέντρο, αναφέρθηκε στη δική του ομιλία ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε λόγο για απόλυτη τήρηση των καταστατικών διαδικασιών.